top of page
BEELDENDE KUNST GEINSPIREERD OP UW ORGANISATIE

Door middel van een paar gesprekken onderzoek ik de essentie van de identiteit, filosofie of een belevenis van een organisatie (of persoon). Ik analyseer laagje voor laagje en bouw vervolgens laagje voor laagje een visuele vertaalslag, dit kan een schilderij of een sculptuur zijn. Het kunstwerk dient uiteindelijk als monument van een herinnering of mijlpaal en tevens als een conversation piece. Ik werk ook op lokatie zodat de werknemers het groeiproces kunnen volgen en er betrokkenheid wordt gecreeerd met het kunstwerk en het bedrijf.

CHEMISCHE PROCESSEN

Ik bouw mijn schilderijen laag voor laag op. Tijdens dit proces onderzoek ik de eigenschappen van verschillende materialen en hoe deze elkaar beïnvloeden. Hierdoor ontstaat een dynamiek van afstoten en aantrekken, chaos en orde. Soms stoot de ene laag de andere laag af of duikt de diepste laag heel traag door de bovenste laag op. Het fascineert me hoe mooi waterachtige substanties een worsteling maken met vette vloeibare materialen op het doek. Ik maak graag mijn eigen pigment van natuurlijke materialen en vermeng deze in nieuwe en oude technieken, zoals ‘al fresco’. Door het gebruik van metaalschaafsel en water onderzoek ik het kleuren palet van verschillende stadia van het oxidatieproces.  Als door een handeling een bepaalde impact is ontstaan dan markeer ik dit met bladgoud of diamantzaad.

 

Ik ben geïnspireerd door de processen, beeldelementen en betekenissen van de natuur. Het fascineert me hoe lagen van gesteente als vruchtbare grond dienen om er bloemen op te laten groeien en hoe er edelstenen en edelmetalen in de aardkorst groeien. Goudaderen lopen dwars door alle lagen heen. Een diamant kan zich alleen ontwikkelen onder de juiste balans van grote druk, wanneer dit niet lukt zal de diamant vol onvolkomenheden  zitten. Het boeit me hoe sommige lagen weer de sterkste tekenen van erosie kunnen verbergen en een andere laag een zicht geeft op de geschiedenis. Dit zijn enkele voorbeelden die voor mij een weerspiegeling zijn, die als metaforen dienen hoe een proces, een levensfase of een persoonlijkheid zich ontwikkelt.

INGREDIENTEN
painting Madam Safari pigment
synthetich diamond.jpg
ijzerpoeder.jpg
bladgoud.jpg
bladgoud blad.jpg
cement.jpg

pigmenten

messing slijpsel

diamant zaadjes

cement

metaalpoeder

bladgoud

palletmessen

palletmes driehoek IMG_4678.jpg
palletmes breed IMG_4679.jpg
Chinese kwastIMG_4680.jpg

Chinese kwasten

palletmesIMG_4683.jpg

diverse kwasten

kwast IMG_4681.jpg
mes IMG_4677.jpg

mes

injectienaald.jpg

spuiten

bottom of page